Nieuwsbrief oktober 2012


 Open dag zaterdag 10 november 2010 12.00u tot 17.00u.

 

Om onze club voor het publiek te presenteren organiseren we weer de jaarlijkse  open dag van de schildersclub. Deze keer combineren we de open dag voor de eerste keer met de dag van de vriendenclub. We hebben inmiddels zo’n 20 vrienden kunnen werven. Om het atelier wat aan te kleden kunnen er door elk lid twee werken ter beschikking worden gesteld. De werken moeten uiterlijk donderdag 8 november worden ingeleverd in het atelier. Doe er een labeltje op zodat we weten wat van wie is. Zijn er nog mensen die een cake kunnen bakken of een appeltaart? En kleine snacks zijn ook welkom. We zorgen natuurlijk voor de koffie, thee en de drankjes. Als er nog andere ideeën zijn laat het dan weten. Maak zoveel mogelijk reclame voor de open dag zodat het publiek geïnteresseerd raakt en ons komt bezoeken. Voor de vrienden van de club gaan we nog iets bedenken om voor hen speciaal te maken.

 

Het ledenbestand van de club is gelukkig gestabiliseerd, maar nog steeds te laag. Er hebben zich weliswaar een aantal leden opgezegd maar gelukkig hebben er ook een paar nieuwe leden aangemeld die inmiddels lekker aan het werk zijn. Nieuwe leden zijn natuurlijk meer dan welkom.

 

De vrienden van de schildersclub actie is een redelijk succes. Inmiddels zijn zo’n 20 mensen vriend geworden. De leden van met name de maandagavond hebben hun best gedaan om diverse leuke schilderijtjes te maken en die hebben hun weg gevonden naar de vrienden van de schildersclub. Helaas moeten we constateren dat de actie bij de leden van de dinsdag en donderdag niet is opgepakt. Onbekend of niet geïnteresseerd? We doen een beroep op die leden om alsnog hun best te doen vrienden voor de club te werven en ook om zo’n leuk schilderijtje te maken. Je bent vrij in het ontwerp of de techniek. Materiaal is te vinden in de gangkast.

 

Exposities 2013. Voor het volgende jaar hebben we weer een aantal mogelijkheden om te exposeren. Er zijn contacten gelegd met de nieuwe gebruikers van “het Kopblok” en met de beheerder van “het Klooster” in de Afrikaanderwijk. Ideeën en suggesties zijn welkom.

 

Tot ziens op de Open Dag!!

 

E-mail: schildersclubrotterdam@gmail.com

Maak jouw eigen website met JouwWeb