Schilder –en Tekenclub “Rotterdam”

Oranjeboomstraat 109, 3071 SC Rotterdam

 

De schilder- en Tekenclub “Rotterdam” is een club van enthousiaste amateurkunstenaars die graag creatief bezig zijn. De club bestaat al sinds 1948, dus al 73 jaar en het atelier is gevestigd in een mooi oud schoolgebouw in Rotterdam Zuid. Wat doen we zoal? Natuurlijk tekenen en schilderen. De onderwerpen kunnen heel divers zijn bijvoorbeeld bloemen, stillevens maritiem of abstract maar ook tekenen of schilderen naar model of een foto kan een goed uitgangspunt zijn. Ook de gebruikte technieken zijn divers. Er wordt gewerkt met olieverf, acryl, aquarel, pastel of gewoon met potlood. Belangrijk is dat je niet verplicht bent mee te doen met een onderwerp waar je geen belangstelling voor hebt. Iedereen is vrij om te doen wat hij wil. Ons motto is: vrijheid, blijheid.

 

Er zijn enkele begeleiders aan de club verbonden. Dat zijn zelfstandige kunstenaars die een gedegen kunstopleiding hebben gehad. Ook helpen de leden elkaar, de een heeft immers meer ervaring dan de ander. Er worden geregeld exposities georganiseerd om het gemaakte werk aan de buitenwereld te tonen.

Wij zijn bereikbaar op bovenstaand adres tijdens de openingstijden van het atelier; zie Het  atelier.

Via E-mail: www.schildersclubrotterdam@gmail.com. Het is ook mogelijk een reactie te geven via het reactieformulier. Daarnaast kan je ook telefonisch contact opnemen met een van de bestuursleden.