Nieuwsbrief juni 2013

 

Hallo schildersclubleden. Met deze nieuwsbrief willen we jullie weer op de hoogte brengen van de laatste nieuwtjes en mededelingen van en voor de club.

Zoals jullie misschien weten is de schildersclub 10 maart 1948 opgericht en bestaat daarom dit jaar 65 jaar. Reden voor een feestje dus. De financiële situatie van de club is echter dusdanig dat we ons geen groot feest kunnen veroorloven. Toch willen we dit jubileum niet zo maar voorbij laten gaan. We organiseren daarom een receptie met een hapje en een drankje en een kleine expositie. De feestversiering hangt er al en we gebruiken in eerste instantie de schilderijen die terug zijn gekomen van de expositie in ’t Klooster om een presentatie van onze club te geven in het atelier en in de gangen. Mocht je nog een schilderij toe willen voegen dan kan dat komende week nog tot vrijdag. De catering wordt door het bestuur geregeld. De uitnodiging voor het feest is in de 2e bijlage. Komt allen!

De receptie is zaterdag 15 juni 2013 van 14.00 tot 16.00uur.

 

Nog enige positieve berichten. De expositie in ’t Klooster was een groot succes. 16 Leden hebben totaal 38 schilderijen, aquarellen en tekeningen geëxposeerd. De opening van de expositie werd verricht door Marit van Riet van de deelgemeente. Zij had lovende woorden en de belangstelling bij de opening was gelukkig ook goed. Het enige minpunt was dat de tentoongestelde werken bijna allemaal van de maandaggroep waren. Slechts 2 leden van de andere groepen hadden werk ingeleverd. Dit ondanks de herhaalde oproepen om mee te doen. Het bestuur werd daarnaast onaangenaam verrast door een parallel expositie in Koningshof-Lombarde waar 6 leden van de dinsdaggroep onder eigen titel een expositie hadden georganiseerd.

 

Een aantal leden heeft ingeschreven voor de kunstmarkt van het Loggerfestival in Vlaardingen op zaterdag 22 juni. De hele dag zijn er heel veel optredens van artiesten en presentaties van ambachten, muziekgroepen en wat al niet. De schildersclub doet mee met 5 kramen waar we met 8 mensen gaan schilderen, o.a. minischilderijtjes en de club gaan presenteren aan het publiek. We hopen natuurlijk op mooi weer. Kijk de Huis aan huisbladen na voor het programma of kijk op www.vl-loggerfestival.nl. Het is zeker de moeite waard om de reis naar Vlaardingen te maken en het festival en ons te bezoeken. De kramen staan aan de Schilderskade.

 

We hebben ook meerdere workshops modeltekenen kunnen organiseren met verschillende modellen. We hebben via een ander kanaal gezocht naar modellen en gevonden. Onder leiding van begeleider Jonathan hebben per workshop zo’n 16 tot 20 kunstenaars meegedaan, ook van buiten de club. Op de website staat een foto-impressie. De communicatie via E-mail, de website van de schildersclub en sinds kort ook via Facebook hebben een gunstig resultaat gehad. We hebben zelfs een paar nieuwe leden in kunnen schrijven. Daarnaast hebben ook weer een aantal leden het lidmaatschap opgezegd zodat het netto resultaat toch teleurstellend is. 

 

Dat brengt ons op een minder positief bericht. Door het teruglopend ledenaantal, het aantal is nu 34, is de bodem van de kas in zicht en zijn we helaas wederom genoodzaakt om maatregelen te nemen om het voorbestaan van de club te garanderen. Het bestuur is aan het onderzoeken wat we kunnen doen. Na het jubileumfeest zullen we jullie daarvan op de hoogte brengen. Eerst maar het feestje vieren. Tot zaterdag 15 juni dus.