Actueel nieuws

We zijn weer open

18 december 2018, 11.00u bezoek aan Museum Boymans van Beuningen, Rubens tentoonstelling als afsluiting jubileum 70 jaar STCR, fotoverslag hier

Nieuwsbrief december 2018 staat on-ine

13 oktober 2018 14.00u~117.00u (zaterdag) Jubileumdag 70 jaar STCR in atelier.

14 juli 2018, 15.30u Opening expositie woensdag schilder collectief, GalerieR. Beethovenlaan 60, 3055 JD. Hier de affiche.

Nieuwsbrief juli 2018 staat on-line. De fotogalerij is bijgewerkt, zie  hier

1 Juli 2018, 13.30u Opening Project Kunst Achter Tralies. Met participatie van de STCR door Margarita Izquierdo Vasquez. Zie hier voor een foto-impressie en hier voor de site van Margarita Izquierdo Vasquez.

Kunstenaarsproject 2017-1

Wederom hebben we een kunstenaarsproject met succes gerealiseerd. Onder leiding van Jonathan Adelmund hebben zo 'n 13 deelnemers veel geleerd over aquarelleren en leuke werkstukken gemaakt.  

Kunstenaarsproject 2017-1 met Jonathan Adelmund

Woensdag 8 februari 2017 organiseren we Kunstenaarsproject 2017-1 met Jonathan Adelmund. Na zijn eerste project waar hij na een presentatie van zijn werk een workshop heeft gegeven met de primaire kleuren en de daaraan gekoppelde kleurenleer gaan we nu werken met aquarel met daarbij het opspannen van papier en het maken van een aquarel naar eigen idee of naar een voorbeeld. Materiaal en aquarelverf wordt door de schildersclub ter beschikking gesteld. 

 

Kunstenaarsproject 2016-4

Het door de schildersclub georganiseerde Kunstenaarsproject 2016-4 was een groot succes. Kunstenaar Sylvie Overheul heeft een workshop modeltekenen met pastel verzorgd. De deelnemers hebben fraaie werken gemaakt en hebben veel geleerd. De tijd vloog om en het verdient zeker een reprise. Met dank aan Sylvie Overheul en model Adriano.

Kunstenaarsproject 2016-4 met Sylvie Overheul

De Schilder- en tekenclub Rotterdam organiseert het Kunstenaarsproject 2016. Op woensdagavond 14 december 2016 realiseren we projectsessie 2016 no 4 wederom met de ons bekende Rotterdamse kunstenaar Sylvie Overheul, inderdaad onze buurvrouw. Zij zal, na een korte introductie ons opdrachten geven om naar een model een portret of model te tekenen in kleur met gebruik van pastel of pastelkrijt. Speciaal zal zij uitleg geven hoe de huid te tekenen gebruik makend van de mogelijkheden van pastel. Het is dus zaak om een set pastelkrijt mee te nemen. Voor papier, -klemmen en potloden wordt door de schildersclub gezorgd. Wij hebben ook nog een kleine voorraad pastel waar gebruik van kan worden gemaakt. Hier de flyer met informatie.

 

De Schilder- en tekenclub “Rotterdam” exposeert in Zorgcentrum Sonneburgh

 Zorgcentrum Sonneburgh, Groene Kruisweg 269, 3084 LM Rotterdam organiseert van 8 december 2016 tot 13 maart 2017 een expositie van werk van leden van de Schilder- en Tekenclub “Rotterdam”.

Er zijn een dertig schilderijen te zien van een zestiental leden in olieverf, acryl, aquarel en potlood. De expositie is gratis te bezoeken tijdens openingstijden van het zorgcentrum. Hier meer informatie.

 

De Schilder- en tekenclub Rotterdam exposeert in LCC 't Klooster.

Van 13 september 2016 tot 7 november 2016 exposeert de Schilder- en tekenclub Rotterdam, in samenwerking met SKVR en LCC 't Klooster, Afrikaanderplein 7 een 40 tal schilderijen, aquarellen en tekeningen van 16 leden va de club. De technieken zijn olieverf, acryl, pastel en potlood en de onderwerpen zijn divers zoals portretten, stillevens, maritiem, bloemen. Meer info in de flyer.

 

De Schilder- en tekenclub Rotterdam exposeert in Zorgcentrum Den Hoogenban

 Zorgcentrum Den Hoogenban, van de Sasstraat 61, 3042 NM Rotterdam organiseert van 19 januari 2016 tot 3 maart een expositie van werk van leden van de Schilder- en Tekenclub “Rotterdam”.

Er zijn een dertig schilderijen te zien van een zestiental leden in olieverf, acryl, aquarel en potlood. De expositie is gratis te bezoeken tijdens openingstijden van het zorgcentrum. Hier meer informatie.

 

Woensdag 18 november 2015 heeft de Schilder- en tekenclub Rotterdam Kunstenaarsproject 2015 nummer 3 met Sylvie Overheul gerealiseerd. Het was een succesvolle, prettige uitvoering met zo'n 12 deelnemers. Na een presentatie door Sylvie van haar werk gingen we aan de slag in een workshop waarbij met de primaire kleuren rood, blauw en geel een portret moest worden gemaakt.

Hier een foto-impressie van het project.

 

Woensdag 16 september 2015 heeft de Schilder- en tekenclub Kunstenaarsproject 2015 nummer 2 met kunstenaar Peter Hofland gerealiseerd. Na een presentatie door Peter van zijn werk zijn we aan het werk gegaan in een workshop waarbij met de primaire kleuren in acryl een werk in zijn stijl is gemaakt. Het was een informatieve workshop met zo'n 10 deelnemers. Met dank aan Peter Hofland.

 

Woensdag 15 juli 2015 heeft de Schilder- en tekenclub Rotterdam Kunstenaarsproject 2015 nummer 1 met kunstenaar Jonathan Adelmund gerealiseerd. Na een presentatie door Jonathan van zijn werk gingen we aan de slag in een workshop waarbij met de primaire kleuren rood, blauw en geel een aquarel moest worden gemaakt. Het was een succesvol project met zo'n 15 deelnemers met dank aan Jonathan.

Hier een foto-impressie van het project.

 

Schildersclub organiseert 3e Kunstenaarsproject 2015 met Sylvie Overheul.

Hier meer informatie.

 

Schildersclub organiseert 2e Kunstenaarsproject 2015 met Peter Hofland.

Hier meer informatie.

 

Martha Fontijn - de Rooij exposeert in Frankenland Schiedam. Hier meer informatie.

 

Schildersclub organiseert Kunstenaarsproject 2015-1 met Jonathan Adelmund

Hier meer informatie.

 

Schildersclub exposeert in Sonneburgh.

Hier meer informatie.

 

Subsidies van Deltafonds, Cultuurfonds van de Gemeente voor Kunstenaarsproject 2015 en exploitatiesubsidie. Zie nieuwsbrief mei 2015 Hier.

 

Door afspraken die gemaakt zijn bij de ALV van 17 december 2013 waarbij een reorganisatie werd aangekondigd van de begeleiding op de dinsdagmiddag en de donderdagmorgen hebben de leden en de begeleiding besloten om de groepen samen te voegen en donderdagmorgen als de begeleidingsdag te kiezen. De tijden op de donderdagmorgen zijn ook aangepast. Die zijn nu van 10.30u tot 12.30u. Daarmee is de begeleiding op dinsdagmiddag vervallen. Het atelier blijft wel beschikbaar op dinsdagmiddag, dus leden die dat willen kunnen gebruik blijven maken van het atelier. Er moet wel iemand met een sleutel zijn dus dat moet worden geregeld.

Maak jouw eigen website met JouwWeb