Nieuwsbrief april 2015

Met de nieuwsbrief willen we de leden en andere belangstellenden op de hoogte brengen van de laatste nieuwtjes en mededelingen van- en voor de schildersclub.

Er zijn een aantal ontwikkelingen die we in deze nieuwsbrief aan jullie willen mededelen.

1- Onze buurvrouw kunstenares Sylvie Overheul heeft vanaf 17 april in Galerie Wind op het Noorder-eiland een expositie over haar werk. Zij heeft aangeboden om tijdens deze expositie in samenwerking met de galeriehoudster een workshop te organiseren voor de schildersclub waarin zij over haar werk verteld en aansluitend wat over schildertechnieken wil vertellen en vragen wil beantwoorden. De galerie is geopend van donderdag tot zondag van 12.u  tot 16.00u. We willen graag weten of en wie er belangstelling heeft om aan de workshop mee te doen en welke tijd en dag de voorkeur heeft. Stuur daarom een mailtje naar het bestuur.

2-  We gaan weer exposeren en wel van donderdag 7 mei tot maandag 6 juli 2015 bij Zorgcentrum Stichting Sonneburgh, Groene Kruisweg 381, 3084 LM Rotterdam. Er is plaats voor ca. 40 werkstukken. Iedereen mag daarom maximaal 3 werken inleveren waaruit we dan een keuze kunnen maken. Omdat het verzorgingstehuis een christelijke achtergrond heeft mogen de werken geen naakten, religieuze- of aanstootgevende afbeeldingen bevatten.

De werken moeten voor 1 mei worden ingeleverd in het atelier en netjes worden verpakt in bubbeltjesfolie, dus niet in een plasticzak van de supermarkt. Ze moeten zijn voorzien van een degelijke ophangmogelijkheid zoals schroefogen en een metalen draad. Daarnaast dient bij elk werk een kaartje te zijn met daarop je naam, de titel van het schilderij, eventueel afmetingen en techniek, je E-mailadres of telefoonnummer en de verkoopprijs als je het wil verkopen. Wacht niet tot het laatst met inleveren want we moeten een lijst maken van de werken en daarvoor kaartjes etc.  maken. We willen iedereen oproepen om mee te doen met de expositie, ook als je denkt dat je werk (nog) niet geschikt is.

3- Het verslag (de notulen) van de ALV van 17 februari is gereed en wordt aan ieder per mail verzonden. Ook wordt het verslag op de website geplaatst.

 4- We zijn bezig om via een aantal kanalen subsidies aan te vragen en het ziet er veelbelovend uit. De cultuurscout van Feijenoord staat volledig achter ons en adviseert ons optimaal. De subsidie voor de service van de kachels is bijna rond. Afhankelijk van toegekende subsidies gaan we verschillende projecten opzetten, zoals workshops met kunstenaars en uitbreiding van de begeleiding. We houden jullie op de hoogte. Veel schilder- en tekenplezier.

www.schilder-en-tekenclub-rotterdam.jouwweb.nl

www.schildersclubrotterdam@gmail.com

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb