Nieuwsbrief mei 2016

 

Hallo schildersclubleden. Met de nieuwsbrief willen we de leden en andere belangstellenden op de hoogte brengen van de laatste nieuwtjes en mededelingen van- en voor de schildersclub.

 

Er zijn een aantal ontwikkelingen die we in deze nieuwsbrief aan jullie willen mededelen.

 

We kunnen melden dat we wederom van de gemeente een tweetal subsidies hebben ontvangen. Een voor de organisatie van een nieuwe serie Kunstenaarsprojecten en een andere subsidie voor de exploitatiekosten van de schildersclub. Daardoor zijn we in staat om de uitgebreide begeleiding die we vorig jaar konden realiseren dit jaar te kunnen continueren. Bovendien kunnen we een kleine reserve in de kas houden voor onvoorziene omstandigheden of om extra dingen te doen. We gaan er natuurlijk zorgvuldig mee om.

De rest van het jaar kan er dus iedere week worden begeleid. Dus alle maandagen, woensdagen en donderdagen is er, afhankelijk van de vakanties begeleiding. Jonathan zal dat op maandag en woensdag een uur doen, behalve bij de workshop modeltekenen op maandagavond, dan is hij er de hele avond. Hélène kan de open plekken in het schema ook invullen. Het nieuwe schema hangt inmiddels op het bord en komt in je mailbox.

 

Zoals gemeld hebben we ook weer een aantal Kunstenaarsprojecten georganiseerd en inmiddels hebben we er al weer twee met groot succes afgerond, een met Jonathan en een met Sylvie Overheul. Het volgende Kunstenaarsproject wordt gehouden woensdagavond 22 juni en daarvoor hebben we de Rotterdamse kunstenaar Willem Bijl uitgenodigd. Het beloofd een interessant project te worden. Hou dus de mailbox en het whiteboard in de gaten voor de aankondiging.

 

Het duurt nog wel een tijdje maar we zijn uitgenodigd om ons werk te exposeren in LCC Het Klooster aan het Afrikaanderplein. We mogen exposeren van 13 september 2016 tot 8 november 2016. Er is plaats voor 40 schilderijen. Tegen het eind van de vakantie gaan we afspraken maken.

We zijn ook weer gevraagd om te exposeren bij Zorgcentrum Sonneburgh aan de Groene Kruisweg. Er is plaats voor zo’n 30 schilderijen en de expositie is van 8 december 2016 tot 31 januari 2017.

 

Zoals we al eerder hebben gemeld is er onduidelijkheid over de begeleiding en de vakantie van Hélène van de donderdaggroep. Omdat zij tot 7 juli met vakantie is kunnen we haar niet bereiken en dus geen nadere informatie geven. Zoals het er nu uitziet is Hélène alleen 7 juli terug en gaat daarna weer met vakantie. Het kan natuurlijk niet dat al die tijd geen begeleiding wordt aangeboden. Hopelijk berust alles op een misverstand. Zodra er iets meer bekend is zullen we daarover berichten en eventueel maatregelen nemen.

 

Ik wens iedereen veel plezier met de schilderhobby en vast een fijne vakantie. Maar eerst natuurlijk nog het Kunstenaarsproject op 22 juni en op 27 juni een workshop modeltekenen. Hebben jullie voorkeur voor en vrouwelijk of een mannelijk model? Laat het even weten dan gaan we er rekening mee houden.